Swecraft

Det svenska nätverket.

Scrolla ner!

Guider

Jobs-guide (WOP)

På Swecraft använder vi pluginet Jobs för att på ett enkelt sätt låta spelarna levla upp och tjäna pengar samt få olika levelbaserade fördelar på servern. Många har använt Jobs tidigare, men är då vana vid att det finns olika jobb att välja mellan såsom miner, woodcutter, fisher och dylikt. Vi har valt att göra det enklare för spelarna genom att slå ihop alla dessa jobb till ett enda: WOP.

Redan när du börjar spela på Swecraft arbetar du som WOP och tjänar alltså pengar. Du tjänar mer för olika aktiviteter ju högre WOP-level du är i, men med högre level tar det också längre tid att nå till nästa level. För att visa vad du får för att göra olika saker (såsom att förstöra ett visst block eller döda ett visst mob) skriver du /jobs info wop. För att i stället visa vilken level du är i och hur mycket XP du har kvar till nästa level skriver du /jobs stats. Du kan också visa vilken level en annan spelare är i samt hur långt denne har till sin nästa nivå genom /jobs stats [NAMN], där NAMN är namnet på spelaren du vill få information om. Om du i stället vill se en topplista över vilka spelare som har högst WOP-level skriver du /woptop. I /wopmenu finns snabblänkar till flera av dessa kommandon, samt en bok som visar vad du låser upp i vilken leven.

Att använda jobs och WOP-systemet kräver egentligen inte att man som spelare tänker över huvud taget, utan du kommer hela tiden få XP och pengar för att exempelvis minea. Spela helt enkelt på som vanligt så kommer WOP-systemet sköta sig självt! Vad som däremot kan vara kul att ha lite koll på är vad man låser upp och i vilken nivå. Detta går att se i boken Levelingsystemet i /guider, men vi har också valt att skriva en lista här på hemsidan:

Level 10 När du nått level 10 slipper du cooldownen mellan teleports.
Level 15 I level 15 slipper du vänta när du vill teleporteras!
Level 20 I level 20 får du tillgång till /workbench, ett kommando som tar fram ett enchanting table. Dessutom får du orange färg på WOP-leveln och pilen vid ditt namn!
Level 25 I level 25 får du tillgång till /sun vilket stänger av regnet om det regnar.
Level 30 I level 30 får du tillgång till /enderchest vilket plockar fram en "kista" utan att du har en kista. Helt enkelt ett större inventory!
Level 35 I level 35 kan du använda McMMO-skillen Repair, skriv /repair för mer information.
Level 40 I level 40 kan du använda Super Breaker i McMMO; högerklicka med en pickaxe och börja mina för att mina superfort!
Level 45 I level 45 kan du ha fem hem! Dessa sätts som vanligt med /sethome [HEMNAMN], besöks med /home [HEMNAMN] och tas bort med /delhome [HEMNAMN].
Level 50 I level 50 kan du åka till Nether!
Level 60 I level 60 kan du få dubbel-drops genom McMMO! Skriv /mining för mer information.
level 65 I level 65 kan du använda Treefeller i McMMO; högerklicka med en yxa och hugg nedersta blocket på ett träd så rasar hela trädet!
Level 70 I level 70 låser du upp och kan använda alla McMMO-abilities!
Level 75 I level 75 kan du åka till The End.
Level 80 När du når level 80 får du 10 vanliga nycklar!
Level 90 När du når level 90 får du 1 ovanlig nyckel, samt 3 extra hem!
Level 100 När du når level 100 får du 1 sällsynt nyckel!
Level 150 I level 150 belönas du med en hel veckas gratis fly!
Level 200 I level 200 får du Elite Gear, superbra armor som annars kostar svinmånga tokens!
Level 250 I level 250 får du Dragon Lore Gear, ÄNNU bättre armor som annars kostar ännu fler tokens!

Hoppas du efter att ha läst denna guide förstår hur jobs och WOP-systemet fungerar. Om inte, tveka inte att fråka en staff online!
Skrivet av lunkebo. Sidan uppdaterades senast 2016-07-11 klockan 19:21.
Tillbaka till guiderna